INGYENES SZÁLLÍTÁS 25 000 FELETT

Blog

A legfontosabb túrázáshoz szükséges felszerelések

Streetsport
A legfontosabb túrázáshoz szükséges felszerelések

A túrázáshoz szükséges felszerelések beszerzése elengedhetetlen feladat, amely a kezdők számára sok esetben gondot okoz. Mi kerüljön a listára? A cikkben megválaszoljuk a kérdést, összegyűjtöttük a legfontosabb dolgokat.

A választás során mindig olyan megbízható márkák termékei mellett érdemes dönteni, amelyek kiváló minőséget képviselnek, és funkcionalitás tekintetében is jól teljesítenek. Továbbá a megbízható gyártási technológiának és anyaghasználatnak köszönhetően strapabíróak, így hosszú éveken át megállják a helyüket. Ilyen márka például a Dare2b és a Regatta, a termékeik beszerezhetőek nálunk.

Az oldalunkon található túrázáshoz szükséges felszerelések megfelelnek a legfontosabb kritériumoknak, jó választásnak bizonyulnak kisebb-nagyobb természetjárásokhoz.

A túrázáshoz szükséges felszerelések

Túraruházatra, -cipőre, -bakancsra és -hátizsákra feltétlenül szükség lesz. A ruházaton belül fontos a polár anyagú felső, a vízálló kabát és a technikai nadrág. A polár felső a réteges öltözködés középső rétege, komfortos viseletet biztosít. A Regatta női és férfi polár felsők külső rétegként is hordhatóak, vízálló kabát alá is felvehetőek.

A Regatta túra- és esőkabátok is fontos részét képezik a ruházatnak. Védelmet biztosítanak a hideg, a szél és az eső ellen, miközben garantálják a kényelmet. Érdemes túrázáshoz vízlepergető helyett teljesen vízálló változatot beszerezni. Továbbá fontos, hogy megfelelő méretű és számú zsebbel legyen ellátva a kiválasztott darab.

Egy technikai túranadrágra is szükség lesz, amely védelmet biztosít az eső és a szél ellen. Kellően strapabíró, és megfelelő kényelmet is biztosít.

Kényelmes túracipő és -bakancs

Kényelmes, vízálló és a járási stílusnak megfelelő lábbelire is szükség van. Normál terepre elegendő lehet a túracipő, amely jól teljesít természetes ösvényeken és gyalogutakon. Bakancsot a nehéz, hegyvidéki, sáros, sziklás, meredek hegyi terepre célszerű választani. Nélkülözhetetlen társ, amely garantálja a biztonságot.

A jó túrabakancs a legfontosabb része az öltözéknek, érdemes körültekintőnek lenni a választás során, és megbízható márka terméke mellett dönteni. Ugyanis a silány darabok nemcsak a természetjárástól vehetik el a kedvet, hanem sérülést is okozhatnak.

Elengedhetetlen, hogy a talprészük megfelelő tapadást biztosítson. Továbbá fontos, hogy vízálló és légáteresztő képességgel rendelkezzenek. Mindemellett a párnázottságnak és a védelemnek sem elhanyagolható a szerepe. Az oldalunkon Regatta túracipők és -bakancsok széles választéka található, érdemes megnézi a választékot.

Az ideális hátizsák 

Egy jó minőségű túrahátizsákra is szükség lesz, amelyben elfér minden, védi a hátat, kényelmes, és amivel könnyen lehet haladni. Továbbá elengedhetetlen, hogy strapabíró és időjárásálló legyen. A pakolásnál figyelni kell arra, hogy a legszükségesebb holmik legyenek a legkönnyebben elérhető helyeken.

Mindemellett napvédő krémre, napszemüvegre, mobiltelefonra, tartalék tápegységre, töltőkábelre, személyazonosságot igazoló dokumentumokra, elsősegélynyújtó készletre, vízre, ételre, tartalék zoknira is szükség lehet. Hideg esetén sapkára, sálra és kesztyűre is gondolni kell.

A webáruházunkban megtalálhatóak a túrázáshoz szükséges felszerelések, érdemes megtekinteni a kínálatot. Amennyiben kérdés merülne fel a választással vagy a rendeléssel kapcsolatban, állunk minden érdeklődő rendelkezésére elérhetőségeinken.