INGYENES SZÁLLÍTÁS 25 000 FELETT

Blog

Polár pulóver, a sportruházati must-have

Streetsport
Polár pulóver, a sportruházati must-have

Az időjárás hűvösebbre fordulásával a sportolás szerelmesei a tökéletes melegítőt keresik. A kulcsszó, amire szükségük van: polár pulóver. Olvass tovább, hogy megtudd, miért nem hiányozhat ez a te gardróbodból sem.

Hordhatod sima pulcsiként, de aláöltözettel együtt még nagyobb védelmet nyújt egy jó minőségű polár pulóver. Nem mindegy ugyanis, hogy kint tartózkodásod idején milyen felsőrésszel óvod a felsőrészed, a tüdőd és a végtagjaidat. Gyorstalpalónkból megtudhatod, miért válaszd pont a polárt és mik e ruhadarab előnyei.

Mi az a polár pulóver?

A polár pulóver olyan, elsősorban sportruházati cikk, mely már szinte kötelező elemmé vált a hideg időjárásban történő edzéseken. Ezt a szintetikus, poliészter/polietilén-tereftalátból készült anyagot több, mint negyven évvel ezelőtt alkották meg a gyapjú kiváltására, annak egy olcsóbb, könnyebb verziójának szánták.

Célja, hogy viselője bármilyen hideget túléljen. A mai modern sportruházat kiválóan használja ezt az anyagot, mely hőszigetelést és kényelmet nyújt viselőjének. Ahogyan a Dare2b férfi polár pulóvere is mutatja, ezek a ruhadarabok számos stílushoz viselhetőek, megannyi színben elérhetőek, így az ember biztosan megtalálja a hozzá passzolót.

A polár pulóver előnyei

Miért érdemes befektetni egy jó minőségű polár pulóverbe? Hoztunk néhány okot, ami meggyőzhet:

  • Kiváló hőszigetelés: a polár anyag kitűnően tartja testünk melegét, így a hideg elleni védelemhez nagyon jó. Még a szeles napokon is melegen tart minket, ezért a kültéri sportoknál előszeretettel hordják annak érdekében, hogy megelőzzék a megfázást vagy akár a kihűlést.
  • Rugalmasság és kényelem: az anyag tulajdonságainál fogva ez a ruhadarab extrán kényelmes, nagyon puha és rugalmas, ezért szabadon mozoghatunk sport vagy túrázás közben. Mivel nem korlátoz minket, ezért a teljesítmény is javulhat.
  • Hidrofób: a polár anyag még akkor is melegen tartja az embert, ha a ruhadarab már átnedvesedett, szintetikusságának hála pedig gyorsan megszárad. Hatékonyan elvezeti továbbá az izzadságot, ami sportolásnál különösen fontos, és szinte minden sportruhadarabnál követelmény.
  • Variálhatóság: nemcsak sporthoz alkalmas, hanem ott lapulhat az irodai fiókban is, ha a kollégák túlzásba vinnék a légkondicionáló használatát, és felkaphatjuk magunkra, nehogy megfázzunk.

Az esetleges hátrányok

Mint minden ruhára, erre is igaz, hogy akkor szuperál a legjobban, ha megfelelő körülmények között, arra alkalmas időjárásban használjuk. Így hát a polár pulóvernek is vannak gyenge pontjai, noha csak erős idézőjellel sorolhatjuk ezeket a tulajdonságokat a negatív kategóriába. 

Az egyik a kissé mulatságos következményekkel járó elektrosztatikusság, vagyis a hordása következtében “feltöltődik”, melynek hatására égnek áll a hajunk, és “ráz” a fémfelület, például a kilincs vagy az evőeszközök.

A másik “hátrány” a hidrofób tulajdonságból fakad, vagyis amikor a polár pulcsi átázik és megtelik vízzel, igyekszik tovább védeni a testet a hidegtől, nedvességtől, viszont elveszíti légáteresztő képességét, és nehezebben fog szellőzni. Ezért fontos, hogy amikor csak lehet, szárítsuk meg alaposan, hogy megőrizze minőségét.

Ha segítségre van szükséged a webshopban való vásárláshoz, vagy nem tudod, pontosan melyik márka polár pulóverjeit válaszd, segítünk! Keress meg minket elérhetőségeinken, ahol kollégáink rendelkezésedre állnak.