INGYENES SZÁLLÍTÁS 25 000 FELETT

Blog

Túra alapdarabok avagy mit ne hagyj otthon ha túrázni mész

Streetsport
2022.08.11 15:43
Túra alapdarabok avagy mit ne hagyj otthon ha túrázni mész

Fel kell öltözni az időjárási viszontagságoknak megfelelően, és készen kell állni a váratlan bekövetkező időjárás változásoknak.

 

 

 

A biztonságos, kényelmes és élvezetes túra kulcsa azonban a felkészülés. Fel kell öltözni az időjárási viszontagságoknak megfelelően, és készen kell állni a váratlan bekövetkező időjárás változásoknak. Ezért óvatosnak kell lenned, hogy milyen típusú lábbelit viselsz, valamint gondoskodnod kell arról, hogy a kabátod megfelelő eső és szél elleni védelmet nyújtson.

 

Készülj fel a következő kalandra az alábbi hasznos listával, hogy a legkülönbözőbb helyzetekre fel legyél készülve! Így függetlenül attól, hogy szokatlanul meleg van, vagy váratlan eső kap el, akkor is remekül fogod érezni magad.

 

Túraruházat

 

Vízálló kabát

A vízálló női és férfi Regatta túra és esőkabát kabát a szabadtéri ruházat egyik alappillére. Nagyszerű, sokoldalú eszköz, amely melegen tart, véd a széltől és gátként szolgál az eső ellen. Ügyelj arra, hogy ellenőrizd, hogy a kabátod vízálló -e, és nem csak vízlepergető. A teljesen vízálló kabát hatékonyabban taszítja a vizet. Az esőkabát legyen lélegző, kényelmes, és sok zsebbel ellátott.

Polár

A réteges öltözködés középső rétege. Például a Regatta női és férfi polár felsőt külső rétegként is viselheted egy enyhe napon, vagy a vízálló kabátod alatt, hogy hidegben extra meleget nyújtson. Ezen kívül a polár felső puha bélése mindig szuper komfortos érzést ad.

Technikai túranadrág

Mivel a lábaid rettentő sokat mozognak a túra során, fontos, hogy kényelmes legyen a nadrágod. A túranadrág segít megakadályozni az olyan dolgokat, mint a kopás, valamint bizonyos fokú időjárási védelmet nyújt a szél és az eső ellen.

 

Túracipő

 

Túrabakancs

Mindig hasznos, ha egy jó pár túrabakancsot viszel magaddal, amely megfelel a terepnek - például vastag sár, sziklás terep vagy meredek hegyi ösvény. A Regatta bakancsok vízálló védelmet is nyújtanak, ami segít megőrizni a lábak száraz állapotát.

 

Túracipő

Ha természetes ösvényeken és gyalogutakon fogsz járni, akkor a túracipő nagyon jó választás. Csakúgy, mint a túrabakancs kínálata, sok Regatta túracipő vízálló, így gond nélkül átléphetsz, vagy épp bele léphetsz a tócsákba. J

 

Melyik a legjobb?

Válassz túracipőt a gyorsabb, természetesebb gyalogláshoz normál terepen, és túrabakancsot a nehéz, hegyvidéki, sziklás vagy havas terepen! Ha nem vagy biztos abban, hogy mivel fogsz szembenézni a túra során, azt javasoljuk, hogy mindenképpen válassz a nehezebb teherbírású túrabakancsok közül.

Ettől függetlenül válassz könnyű, vízálló, lélegző és járási stílusodnak megfelelő lábbelit.

 

Kötelező felszerelés túrázáshoz

 

Célszerű a fentiek mindegyikét megfogadni, mielőtt bármilyen komoly túrát elkezdünk, de van még pár fontos dolog, amit jó nem otthon felejteni. Az ember bármikor szembe találhatja magát egy vészhelyzettel, ezért érdemes mindenre is felkészülni. Az alábbiakban összeállítottuk a túrázáshoz szükséges alapvető tárgyak gyors listáját, hogy ne felejtsd el a hátizsákba csomagolni például egy mini fáklyát vagy egy tartalék tápegységet a telefon töltéséhez.

 

Mit vigyünk magunkkal túrára

 

  • Meleg sapka és kesztyű (hidegebb körülményekhez).
  • Réteges öltözködés - ezek lehetővé teszik, hogy felfelé vagy lefelé rétegezzen, ha az időjárási körülmények változnak, így soha nem lesz túl meleg vagy túl hideg.
  • Napvédő krém és napszemüveg - ne felejtsd el, hogy a felhős napokon vagy havas időben még mindig megéghetsz, vagy a havas ták lehet annyira szikrázó, hogy csak hunyorogni tudsz.
  • Teljesen feltöltött mobiltelefon, valamint tartalék tápegység és töltőkábel - ez elengedhetetlen, ha GPS -térképre vonatkozó iránymutatásra van szükséged, vagy segítséget kell hívni.
  • Elsősegélynyújtó készlet - tartalmaz legalább sebtapaszt, kötést, fájdalomcsillapítót és minden szükséges gyógyszert (csak vészhelyzet esetén).
  • Nagy üveg víz és néhány energiaszelet.
  • Egy tartalék pár túracipő és zokni arra az esetre, ha ami a lábunkon van vizes lenne, mivel a nedves zokniban való járás rendkívül kellemetlen élmény lehet, és túrázási hólyagokhoz vezethet.
  • Fáklya és síp - figyelemfelkeltésre, ha eltévedsz, vagy útravalónak, ha sötétedik, mielőtt befejezed a túrát.
  • Mikroszálas törülköző, amely szárazon tart, ha megizzadnál.
  • Egy pár nordicwalking bot. Ezek nem mindenkinek való, de néhány túrázó szívesebben használja a botokat, mivel segít eloszlatni a súlyt, nagyobb önbizalmat ad egyenetlen talajon és leveszi a nyomást a térdről.

 

Milyen ételeket vigyen magával egy hosszú túrára

Végül, de nem utolsó sorban gondoskodnod kell arról, hogy elegendő energiád legyen a túra során. Javasoljuk, hogy harapnivalókat csomagolj, ne pedig előre csomagolt főtételt, így rendszeres időközönként feltöltheted az energiaszinted, és távol tarthatja az éhséget.

 

Ideálisak a nagy energiájú, tápláló snackek, például a zabszelet, mivel könnyű hordozni, és tele vannak lassan felszívódó szénhidrátokkal. További jó lehetőségek közé tartozik az energiaszelet vagy gél, a granola rúd, a friss egész gyümölcs (például banán, narancs vagy alma, amelyet nem kell hidegen tartani), a dió és a magvak. A hidratálás minden túrán elengedhetetlen. Egy teli kulacs nehéznek tűnhet a hátizsákban, de biztosan szüksége lesz rá. Ezenkívül a palack fokozatosan könnyebbé válik, ahogy a vizet issza az ember a túra során.