INGYENES SZÁLLÍTÁS 25 000 FELETT

Blog

Elmondjuk, miért építsd be a mellényt a ruhatáradba!

Streetsport
Elmondjuk, miért építsd be a mellényt a ruhatáradba!

Ha sportruházatról van szó, a legfőbb szempontok egyike a kényelem és a stílus. A mellény pedig ilyen jellegű alapdarabként mind a sportolók, mind pedig a hétköznapi mozgás szerelmesei számára elengedhetetlen. Nézzük, mitől lesz jó egy mellény és hogy válasszunk jól!

 Mind a funkciót és a kényelmet keressük, ha sportruházatról van szó, ugye? A mellény olyan alapvető ruhadarab, amit pont ezek miatt nem hagyhatunk ki a szekrényből. Nem akadályozza a karjainkat a mozgásban, mégis melegen tart minket és sok minden elfér benne. Miért jó még?

Mellény sportnál - ezért jó választás

Számos okot fel tudunk sorolni, hogy miért jó, ha sportruhatáradban a felsőid között lapul egy-két minőségi mellény is. Kezdjük azzal, hogy szabad mozgást biztosítanak a karok és a felsőtest mozgatásához, mely sok sportnál és mozgásformánál praktikus - ilyen a torna vagy a futás.  

A test hőszabályozásához is pozitív módon járulnak hozzá, mert extra hőt és védelmet nyújtanak, kiválóak hűvösebb időjárási körülmények között is. Stílusosak, könnyen kombinálhatóak más sportruházati elemekkel vagy akár a hétköznapi viseletünk egyes ruhadarabjaival. Ez nem utolsó szempont azoknak, akiknek fontos a divat és a megjelenés. 

A fentiekből adódik, hogy sokféleképp felhasználhatóak, lehetnek részei egy teljes ruházatnak, de viselhetőek könnyű fedőrétegként egy laza póló vagy pulóver felett.

Nem utolsósorban tárgyaink tárolását is könnyebbé teszik, mert a mellényekre általában sok zsebet varrnak a gyártók, típustól függően külső és belső zsebekkel is ellátják őket. Így tehát van hely az okostelefonnak, az iratoknak, a kulcsoknak, elérhető közelségbe kerülnek a fontos használati tárgyak, és nem lesz tele velük a kezünk.

A mellények típusai

E ruhadarab világában is számos típus közül választhatsz, elsősorban attól függően, hogy milyen sporttevékenységet űzöl, de ha hétköznapi viseletnek szánod, akkor is hordhatod.

  • Szárazon tartó vagy fűthető mellény, mely funkciójánál fogva (és persze nevéből kiindulva) feladata, hogy esős időben szárazon tartsa a testet, így vízlepergető anyagból készül, de engedi szellőzni is a viselője felsőtestét. 
  • Steppelt mellény: ideális választás kültéri sportokhoz, például túrázáshoz vagy síeléshez. A steppelt mellények anyagukból és felépítésükből kifolyólag extra hőt és védelmet nyújtanak.
  • Stílusos mellény: inkább a divatra helyezik a hangsúlyt ezen ruhadarab megtervezésénél és kialakításánál, ami persze nem azt jelenti, hogy ne lenne praktikus. Könnyebb viselet, mint társai és megjelenésénél fogva az utcai divatban is bérelt helye van.

Mellényválasztó kisokos, hogy biztosan jól dönts

Keresd a minőséget! Nézd meg a gyártójának értékeléseit és az adott ruhadarabról szóló hozzászólásokat. A negatív kritika mindig felszínre kerül, úgyhogy nehéz eltitkolni, ha egy-egy termék nem váltja be a hozzá fűzött reményeket. 

Ha megvan a kiszemelt mellény, nézd meg a gyártó mérettáblázatát alaposan, hogy a legideálisabbat választhasd ki. Gondold át, hogy minden funkcióval rendelkezik-e, amire neked szükséged van. Elég meleg? Jól zárnak a zsebek, a derék eléggé gumírozott? Van elég tárolóhely benne? Ha fontos, nézd meg, hogy van-e kapucnija, és az sem árt, ha az lecipzározható, így átalakíthatod többféle alkalomra is.


Nem tudsz dönteni? Ha további kérdésed lenne, nyugodtan keress fel minket elérhetőségeinken!