INGYENES SZÁLLÍTÁS 25 000 FELETT

Blog

Így válaszd ki a legjobb gyerek esőkabátot!

Így válaszd ki a legjobb gyerek esőkabátot!

Az esős időjárás nem jelenti azt, hogy a kisgyerekeknek búcsút kellene inteniük a vidám kültéri szórakozásnak. Ahhoz azonban, hogy az esős napok ne okozzanak fejfájást a szülőknek, elengedhetetlen egy strapabíró és funkcionális gyerek esőkabát.

A modern változatok már sokkal többet nyújtanak, mint egyszerűen a víz elleni védelmet - stílust, kényelmet és tartósságot kínálnak. Ha te is szeretnéd, hogy gyermeked rosszabb időben is örömmel játszhasson kint és fedezhesse fel a környéket, olvasd el cikkünket, mely bemutatja a kínálatunkban kapható gyerek esőkabátok legfontosabb jellemzőit.

Mi tesz egy gyerek esőkabátot jó választássá?

A legfontosabb tulajdonság, amit elvárunk tőle - nem meglepő módon - a vízállóság. A kiváló minőségű darabok speciális bevonattal rendelkeznek, mely megakadályozza, hogy az esőcseppek beszivároghassanak alá, eláztatva a ruhát és megbetegítve viselőjüket.

Így a gyermekek szárazon és kényelemben maradhatnak akár erősebb esőzés közepette is. Nemcsak a kinti játék idején hasznos ez, hanem osztálykirándulásra, családi túrára, nyaralásra is bepakolhatunk a hátizsákba egy esőkabátot, hiszen bármikor eleredhet az eső.

Fontos, hogy a gyerek esőkabát légáteresztő is legyen, különösen akkor, ha a kicsik aktív tevékenységeket végeznek az esős időben. A jó légáteresztő képesség megakadályozza a kabátban felgyülemlő nedvesség, izzadság és hő miatti kellemetlenségeket, a gyermekek mozgás közben is szellőznek.

Minden szülő tudja, hogy csemetéi olykor rendkívül mozgékonyak és lelkesek, különösen, ha rátalálnak egy új kedvenc elfoglaltságra. Ezért a kabátjuknak is bírnia kell a strapát. A minőségi anyagból készült esőkabát hosszabb élettartammal rendelkezik, mint olcsó társai, ráadásul nem kell mindig újat vásárolni belőlük, mert nem szakadnak el egykönnyen.

Milyen anyagokat keressünk?

A fenti kérdésre az adja meg a választ, hogy milyen körülmények között viseli majd a gyerek az esőkabátot. Különbséget kell ugyanis tennünk vízlepergető, vízhatlan és vízálló anyagok között, ebben segít az esőkabátokról szóló blogcikkünk.

A vízlepergetőnél az anyagot egy víztaszító réteggel vonják be, melyet néhány mosás után újra impregnálni kell spray-vel vagy mosószerrel. Ezeket csendesebb esőben ajánljuk.

A vízhatlan anyagok nem engedik át a vizet és a levegőt, ilyenek például az egyszer használatos nejlon gyerek esőkabátok, amik rövid ideig nyújtanak csak védelmet, könnyen beizzad alattuk a gyermek és nem is minőségiek.

A legjobb választás a vízálló anyag, mely már a gyártás során úgy épül fel, hogy a nagyobb esőcseppek nem jutnak be rajtuk, de a test izzadságának kisebb cseppjei viszont távozhatnak. Így nem ázik meg a gyermek, de nem is izzad le, amíg használja. 

Miért érdemes befektetni egy minőségi darabba?

Az olcsóbb esőkabátok áruk miatt lehetnek vonzóak, de hosszú távon a minőségi termékek bizonyulnak jó befektetésnek, íme néhány érv utóbbiak mellett:

  • Tartósság - a minőségi ruhadarabok hosszabb ideig ellenállnak a kopásnak és a mindennapos használat okozta sérüléseknek, nem kell évente újat venni belőlük (hacsak ki nem nőtte a gyermek).
  • Rugalmasság - a minőségi esőkabátok többnyire olyan kialakítással rendelkeznek, mely lehetővé teszi, hogy a gyerekek növekedését lekövesse, igazodjon testmagasságukhoz, így a fentebb említett probléma egy pár évig nem jelentkezik.
  • Kényelem - megéri egy drágább, de jobb darabot megvenni, amit a gyermek is örömmel visel, szabadon mozog benne, és nem szúr, szorít egyes helyeken.

Amennyiben felkeltettük érdeklődésed valamelyik gyerek esőkabáttal kapcsolatban, várjuk megkeresésed elérhetőségeinken.