INGYENES SZÁLLÍTÁS 25 000 FELETT

Blog

Hogyan válasszunk esőkabátot?

Streetsport
2022.08.13 15:43
Hogyan válasszunk esőkabátot?

Az angol Regatta az esőkabátok gyártásában specialista. Megkérdeztük a fejlesztő szakemberüket, mit érdemes tudni az esőkabátokról, hogyan válasszunk esőkabátot.

 

 

 

Első és legfontosabb, hogy eldöntsd, milyen körülmények között szeretnéd használni az esőkabátot, annak függvényében kell kiválasztanod a vízállóságát:

Vízlepergető anyagnak nevezzük, amikor az anyagot bevonják egy víztaszító réteggel. Ez az úgynevezett ATL impregnálás, ami védelmet nyújt a vizes, szeles időjárás ellen. Ezt a vízlepergető réteget néhány mosás után újra kell kezelni, más néven impregnálni, mivel az enzimes mosószer egy idő után leoldja ezt a réteget. Ezért impregnáló spraykkel illetve impregnáló mosószerekkel kell ápolni az anyagot. Vízlepergető anyagok általában a csendesebb, szitáló esőben nyújtanak védelmet.

Vízhatlan anyagok, teljesen zárt anyagok, amik sem a vizet, sem a levegőt nem engedik át. Ezek a nejlon esőkabátok, ami a legolcsóbb kategóriát képviselik, alkalmasak arra, hogy rövid ideig védelmet nyújtsanak az esőben. Hátránya, hogy nem szellőzik, rugalmatlan, kényelmetlen, hosszabb ideig hordva a pára belül fog kicsapódni, vagyis beleizzadunk.

Vízálló anyagok: a Regatta specialista a vízálló, lélegző technikai anyagokból készült kabátok gyártásában. Az anyagon lévő mikro méretű lyukak, azaz membránok biztosítják a vízálló, lélegző technikai esőkabátok működését. Ezeken a lyukakon nem tud átjutni a nagyobb méretű esőcsepp, viszont a kisebb méretű, a testhő által keletkezett pára, izzadság ki tud párologni. A Regatta ezt a saját fejlesztésű anyagot ISOTEX, illetve a rugalmas változatát ISOTEX STRETCH anyagnak nevezi. A membránok ellenállóságát 5.000-20.000 mm/cm2-ben mérik. Ez azt jelenti, hogy egy cm2 anyag, hány bar nyomásnak tud ellenállni. Az ISOTEX anyagból készült Regatta esőkabátok teljes védelmet és kényelmet nyújtanak a legaktívabb sportolás mozgás és legzordabb időjárásban is.

Isotex Stretch 5.000 – 20.000            Vízálló, szélálló, lélegző stretch anyag

Isotex 5.000 – 15.000                        Vízálló, szélálló, lélegző anyag

Isotex                                               3.000 mm vízálló, lélegző anyag

Isolite, Isolite 5.000                           Vízálló és lélegző anyag

Hydrafort                                           Vízálló és szélálló anyag

Isoflex                                               Vízlepergető, gyorsan száradó anyag

Viszont, hiába van a legjobb anyagból készült esőkabátunk, ha az a varrások mentén nincs egy vízzáró réteggel leragasztva vagy hegesztve. Mivel a kiszabott anyag varrása közben a tű apró lyukakat hagy a felületen, ezeken a lyukakon az eső átfolyik, és a varrások mentén bejut az eső. A profi kabátokat teljes egészében ellátják ezzel a vízzáró technikával, egyes esetekben csak a kritikus varrásoknál, ami szintén maximális védelmet nyújt.