INGYENES SZÁLLÍTÁS 25 000 FELETT

Blog

Tippek a férfi kerékpáros ruházat kiválasztásához

Streetsport
Tippek a férfi kerékpáros ruházat kiválasztásához

Vitathatatlan, hogy a világ egyik legnépszerűbb sporttevékenysége a kerékpározás. Ehhez a megfelelő bicikli beszerzése mellett, az ideális öltözet megtalálására is figyelmet kell szentelni. A cikkben a férfi kerékpáros ruházat kiválasztásához nyújtunk segítséget.

Annak érdekében, hogy a ruhadarab minden tekintetben megfelelő legyen, ne menjen tönkre hamar, éveken át jól teljesítsen, megbízható márkától kell választani. Ilyen például az általunk is forgalmazott Dare2b, amelynek minden terméke kiváló választásnak bizonyul.

Az oldalunkon található gyerek, férfi és női kerékpáros ruházatok mindegyike megfelel a legfontosabb követelményeknek, és dizájn szempontjából is jól teljesítenek. Hozzájárulnak a stílusos megjelenéshez.

Női, férfi, gyerek kerékpáros ruházat a kínálatunkban

Természetesen a választás során az első szempont mindig a minőség. Ez vonatkozik a gyártásra, az anyaghasználatra és természetesen a varrásra is. Érdemes megbízható márka ruházata mellett dönteni, hiszen ebben az esetben a minőséggel nem lesz gond, mindig időtálló megoldást kínálnak. Nem kell attól félni, hogy a termék hamar elkopik és elszakad.

A kerékpáros ruházat esetében a láthatóság szerepe is meghatározó. Rendelkeznie kell fényvisszaverő szalaggal, hogy a rosszabb fényviszonyok esetén is lehessen látni a kerékpárost. Ez főleg akkor fontos, ha a biciklis az út szélén halad. Továbbá javítja a láthatóságot az is, ha a ruházat színe élénk. Szóval minél feltűnőbb az öltözék, annál jobb.

A nadrágok és shortok esetében kényelem szempontjából az is fontos, hogy párnázottak legyenek. Ugyanis ennek a megoldásnak köszönhetően csökken a nyeregre nehezedő nyomás. Ezáltal a hosszú órákon át tartó biciklizés során sem lesz kényelmetlen az ülés.

Kiemelten fontos az anyaghasználat

A férfi kerékpáros ruházat esetében az anyaghasználatnak is meghatározó szerepe van. Fontos, hogy olyan anyagból készüljön az öltözet, amely jól szellőzik, gyorsan szárad, és elvezeti az izzadságot, hogy a test száraz maradjon. 

Szóval a megfelelő nedvességelvezetés és szellőzés ebben az esetben fontos. Jó választásnak azok a férfi kerékpáros ruházatok számítanak, amelyek anyagára minden említett tulajdonság jellemző.

Természetesen az említettek mellett a választás során a méretre is figyelni kell. Elengedhetetlen, hogy a kiválasztott felső és nadrág tökéletesen passzoljon, ne legyen túl szűk vagy túl bő. 

A megfelelő méret amiatt is fontos, hogy szabadon lehessen benne mozogni. Ha ez nem valósul meg, negatívan hat a sportteljesítményre, és természetesen a kényelemre is. 

Férfi kerékpáros ruházat széles választéka

Természetesen az említettek mellett olyan kiegészítőkre is szükség van, mint a kesztyű és a csősál. A kesztyű védi a tenyeret az esések során, illetve nem engedi, hogy lecsússzon a kezünk a kormányról. Mindemellett megelőzhető a kellemetlen dörzsölődés is a segítségével. 

A melegebb időszakban kellemesen légáteresztő változatot kell beszerezni, míg a hűvösebb hetekre olyat, amely megfelelően szigetelt, és ezáltal védelmet nyújt a hideg ellen. A csősál is fontos kiegészítő. Előnye, hogy melegen tartja a nyakat, adott esetben felhúzható a szál eltakarásához, illetve használható sapkaként is, miközben kényelmes viseletet biztosít. Erre a ruhadarabra is szükség van a hűvösebb időszakban.

Folyamatosan bővülő férfi kerékpáros ruházat kínálattal várunk mindenkit a webáruházunkban. A felmerülő kérdésekkel kapcsolatban állunk az érdeklődők rendelkezésére elérhetőségeinken.