INGYENES SZÁLLÍTÁS 25 000 FELETT

Blog

Minden ruhatár alapdarabja egy jó átmeneti kabát

Streetsport
2023.09.12 13:42
Minden ruhatár alapdarabja egy jó átmeneti kabát

Az évszakok változásával mindig új kihívások és egyben lehetőségek jönnek az öltözködés terén. Amikor a vénasszonyok nyarát leváltja az igazi ősz, vagy amikor tavasszal még nincs elég meleg odakint, akkor vehetjük elő az átmeneti kabátjainkat.

Hasznos, sokféleképp kombinálható és praktikus, szóval érdemes befektetni egy minőségi átmeneti kabátba. Alábbi cikkünkben most feltérképezzük, milyen is egy jó termék, mire érdemes figyelni a vásárlásnál, és mi az, amitől óvakodjunk, mert csak feleslegesen költjük a pénzünket.

 

Sokoldalúságuk nem ismer határokat

A tervezők az átmeneti kabátok széles skáláját kínálják megvásárlásra kortól és nemtől függetlenül, így bárki könnyen megtalálhatja az igényeinek és stílusának megfelelő darabot. Hordhatjuk sportoláshoz és a mindennapi életben is, az olyan termékek, mint amilyen a Regatta női átmeneti kabát remek kiegészítői a ruhatárunknak. Miért is?

  • Változatos stílusokat érhetünk el velük.
  • Megvédenek minket a változékony időjárástól. Általában vízálló bevonattal ellátottak, szélálló anyagból készülnek és hőszigeteléssel rendelkeznek.
  • Kényelmesek, könnyű súlyuk és légáteresztő anyaguk miatt egész nap kényelmet nyújthatnak.
  • Ha valóban jó volt a befektetés és sikerült megfelelő darabot választanunk, ugyanazt a ruhadarabot ősszel, tavasszal, valamint kora nyáron is hordhatod. Még enyhe tél esetén is megállja a helyét egy vastagabb aláöltözettel!

Milyen jellemzőkkel bírjon egy átmeneti kabát?

Legyen vízlepergető, hiszen az őszi és tavaszi időszakban gyakoriak a futó záporok, zivatarok. Előny, ha kapucnival rendelkezik. Készüljön szélálló anyagból, így a változékony időjárás meg sem kottyan majd viselőjének.

Plusz előny, ha zsebekkel, cipzárral zárható rekeszekkel rendelkezik. Derékrésze legyen állítható, hogy ne fújjon be alá a szél. Záródjon cipzárral vagy szoros patentokkal.

Lehessen többféle stílusú öltözéket kialakítani általa, és stílusánál fogva hordhassuk hétköznap és sport, túrázás, kirándulás közben is. Készüljön hőszigetelő anyagból, de fontos az is, hogy ne izzadjunk bele akkor sem, ha egész nap rajtunk van valami oknál fogva.

Fontos lehet még, hogy több színben is elérhető legyen, így az ember ki tudja választani a színtípusának, a többi ruhájának és persze az ízlésének megfelelő terméket.

Ezeket kerüld el

Arról már beszéltünk, milyen a jó átmeneti kabát - na de mi az, amit érdemes visszarakni a polcra? Például azt, amelyik kevés funkcióval bír, nincs kapucnija, vagy az nem illeszkedik megfelelően a fejméretünkre.

Nincsenek rajta jól záródó zsebek, így könnyen beázhatnak az ott tárolt iratok, a mobiltelefonunk vagy a pénztárcánk. Előnyösebb ezzel ellentétben, ha még belső zsebe is van.

Ha túlságosan vékony anyagból készül, átfúj rajta a szél, így igazából egy évben csak pár hétig tudnánk kihasználni, hogy van nekünk. Ha nem, vagy csak kevéssé vízálló, akkor tényleg alig van értelme a megvásárlásának. Illetve az is fekete pont, ha általánosságban véve nem igazán tartós anyagból gyártották, szinte látszik rajta, hogy egy hónap múlva már szakadásokkal, kopással fogunk szembesülni.

Ha járatosak vagyunk a divatban és érdekelnek a trendnek, válasszunk klasszikus, időtálló fazont, ami évekkel később is jól fog mutatni rajtunk és nem megy ki a divatból.

Ha kérdésed van, keress fel minket elérhetőségeink egyikén.