INGYENES SZÁLLÍTÁS 25 000 FELETT

Blog

Ezekre figyelj a sportcipő kiválasztásánál, és nem lesz gond az edzés során

Streetsport
Ezekre figyelj a sportcipő kiválasztásánál, és nem lesz gond az edzés során

Egy sportcipő nem csupán lábbeli, hanem kifejezi a stílust és támogatja a teljesítményt. A megfelelő cipő kiválasztása döntő lehet a kényelem és a sikeres edzések, kirándulások szempontjából, ezért nem szabad elodázni a döntést.

Minden lépés számít, egyáltalán nem mindegy, hogy milyen sportcipőt választasz mindennapjaidhoz. Annak érdekében, hogy megspórold magadnak a kellemetlenségeket, vízhólyagokat, ficamot, vagy azt, hogy évente újat kelljen vásárolni, alaposan meg kell gondolni, mely termékre esik a választásod.

A sportcipő ismérve: kényelem és támogatás

 A jó sportcipő megfelelően illeszkedik viselője lábfejéhez. Mivel mindenki lába más, ezért fontos, hogy megtaláld a saját lábfejed alakjához és méretéhez passzoló lábbelit.

Emellett a megfelelő talpbetét és a talp középső része segít csökkenteni a mozgás közbeni ütődést, támogatja a lábfejet minden pillanatban. A talpbetét a lábívhez igazodik, ezzel a sérüléseket is ki lehet kerülni a segítségével.

 Nem elhanyagolható szempont a sportcipő kiválasztásakor a légáteresztő képessége sem, mivel a jó szellőzés és az izzadság kivezetése elengedhetetlen a kényelmes viseletért. Nem lesz ugyanis komfortos a túra vagy a szaladgálós hétköznap, ha már reggel beleizzadtál a cipőbe.

Teljesítmény és funkcionalitás nélkül nem megy

Minden sportnak megvannak a maga különleges igényei, nem ugyanazt a lábbelit fogod hordani futáshoz, kosárlabdázáshoz, teniszhez vagy épp bowlinghoz, mert más támogatást és stabilitást nyújtanak. Válassz hát olyat, amit a sportághoz fejlesztettek ki és nem nyúlsz mellé. Fontos még ebben a kérdéskörben, hogy

  • jó tapadással és megfelelő talpmintával rendelkezzen a sportcipő - ilyen például a Dare 2b férfi sportcipő - , a futócipőknél például a mélyebb mintázat javasolt, míg kosárlabdázáshoz a strapabíró, csúszásmentes talp az előnyös, de kérd ki az webshop véleményét, ha nem vagy biztos a döntésedben.
  • megfelelő súlyt és anyagot válasszunk: a könnyű cipők gyorsaságot és kényelmet biztosítanak, míg a strapabíróbb lábbelik hosszabb élettartamot garantálnak. Az anyagválasztás is befolyásolja mindezeket, így ez alapján kell mérlegelned.

Stílusosan is lehetsz praktikus

A sportcipők ma már nemcsak a funkcionalitás miatt népszerűek, hanem azért is, mert stílusosak és kifejezik viselőjük egyéniségét. Válassz olyan színt és dizájnt, ami passzol hozzád, ruháidhoz és amit tudsz kombinálni különböző szettekhez. Sőt, ma már a hétköznapi viseletben is nagyon gyakran megjelennek a sportswear termékek, farmerral, hölgyeknek szoknyával kombinálva igazán menő outfit lehet belőlük. Kísérletezz bátran, legyél stílusos és kényelmes egyszerre.

Az ár sem mindegy, és bár az ember hajlamos spórolni kiadásain ezekben az időkben, de van, amin nem szabad, hiszen akár az egészségünk is múlhat rajta. Egy minőségi, tartós cipőért általában elkérnek egy bizonyos összeget, de cserébe nem kell majd évekig cipővásárláson gondolkoznunk.

A megfelelő sportcipő kiválasztása sokkal több, mint egy vásárlás - ez az a választás, ami befolyásolja a teljesítményedet és kényelmedet a sportolás során. Ne sajnáld az időt és a figyelmet a cipőválasztásra, legyen az új lábbelid hű társad az edzések és a mindennapok során.


Kérdéseiddel keress minket bátran valamelyik elérhetőségünkön!