INGYENES SZÁLLÍTÁS 25 000 FELETT

Blog

Így válassz megfelelő futóruházatot

Streetsport
Így válassz megfelelő futóruházatot

Futáskor az egyik legfontosabb szempont a megfelelő ruházat kiválasztása. Nemcsak az esztétikát kell ilyenkor figyelembe venni, hanem a kényelmet és a biztonságot is, valamint egy jó futóruházat elősegíti az optimális edzésélményt.

Annak érdekében, hogy a sport ne nyűg legyen, hanem élvezetes kikapcsolódás, és oda tudjunk figyelni a helyes mozdulatokra, nem spórolhatjuk meg a minőségi futóruházat kiválasztásával töltött időt. Az alábbiakban ehhez nyújtunk néhány kapaszkodót.

Ezekből áll az ideális futóruha 

Nemtől függetlenül a futóruha kiválasztásakor figyelembe kell vennünk az anyag minőségét, a kényelmet, a légáteresztő képességet és a funkcionalitást. Nézzük, mely ruhadarabokat érdemes megfontolni, mielőtt belefognánk a futásba!

  • Funkcionális futótrikó vagy felsőrész: a jó minőségű termék puha és könnyű anyagból készül, hatékonyan szívja fel a nedvességet a testről mozgás során. Ezzel megelőzhetőek a kellemetlen bőrirritációk, valamint javítható a hőszabályozás is. Ilyen például a Dare 2B férfi discernible tee technikai pólója.
  • Lélegző futónadrág: a felsőhöz hasonlóan a nadrág feladata is az, hogy csökkentse az izzadás következtében kialakuló kellemetlenségeket. Olyan anyagból kell, hogy készüljön, mely nem korlátozza a mozgásunkat, ugyanakkora támogatja az izommunkát és csökkenti a súrlódást.
  • Sportmelltartó: elengedhetetlen a női futók számára egy jó tartást biztosító sportmelltartó, mely a megfelelő támogatást nyújtja a melleknek, minimalizálja a rázkódást, csökkenti a sérülés kockázatát.
  • Zokni: Annak érdekében, hogy a vízhólyagok és irritációk ne keserítsék meg a futást, fontos beruházni egy jó zokniba, mely kényelmesen illeszkedik, megfelelően tartja a lábat és jól szellőzik.

Figyeljünk oda az időjárásra is!

Mivel várhatóan nem csak napsütéses, kellemesen meleg időben fogunk futni járni, ezért fontos, hogy legyen egy pár olyan ruhadarabunk is, mely alkalmazkodik az időjárási viszontagságokhoz.

A vízálló kabát esős vagy szeles időben megvédi a testünket a nedvességtől, hidegtől - válasszunk olyan terméket, amely légáteresztő anyagból készült, így a verejtékcseppek távozni tudnak rajta, de az esőcseppek nem jutnak be.

A szélálló pulóver esténként vagy a nyár vége felé tehet jó szolgálatot, amikor egy kabát még túl vastag, de a trikó már túl kevésnek bizonyul a futókörökhöz.

Egyesek a sapkára is esküsznek, ami azért lehet a futóruházat eleme, mert megvédi az arcunkat a napsugaraktól, de az esőcseppek ellen is hatásos.

Hasznos lehet még az aláöltözet, a thermonadrág és a nyakmelegítő is.

Így válassz futóruházatot!

  • Készüljön jó minőségű anyagból, mely tartós, és sokáig szolgálja majd tulajdonosát,
  • Legyen komfortos, hiszen nincs annál rosszabb, ha valahol túl laza vagy túl szoros,
  • Illeszkedjen a testméretedre,
  • Tudd rétegezni, ha arra lenne szükség,
  • Legyenek rajta fényvisszaverős elemek, hogy rosszabb látási viszonyok esetén is mehess futni,
  • Próbáld fel őket, ne hagyatkozz csak a mérettáblázatra, ülj le, állj fel, guggolj, mozogj bennük,
  • Olyan sportmárkától válassz, amelyekkel kapcsolatban van már tapasztalatod, vagy utána tudsz olvasni az interneten mások véleményének,
  • Nem utolsósorban pedig illeszkedjen személyes stílusodhoz, bátran válaszd kedvenc színeidet, mintáidat.


Ha további kérdésed lenne a futóruházattal vagy bármilyen más termékkel kapcsolatban, keress fel minket elérhetőségeink egyikén!