INGYENES SZÁLLÍTÁS 25 000 FELETT

Blog

A megfelelő női kerékpáros ruházat stílusos és funkcionális egyben

Streetsport
2023.07.18 19:49
A megfelelő női kerékpáros ruházat stílusos és funkcionális egyben

A kerékpározás olyan hobbi, aminek az év nagy részében örömmel hódolhatunk, de hogy tényleg csak a kikapcsolódásra figyeljünk megfelelő ruhát is kell vennünk hozzá. Mitől lesz jó egy női kerékpáros ruházat és mik a sarkalatos pontok a választásnál? Erre keressük a választ.

Elcsúszik, szúr, szorít, hamar elszakad - a megfelelő női kerékpáros ruházat megléte fontos ahhoz, hogy a hosszabb túra vagy a hétvégi kiruccanás ne nyűg, hanem életre szóló élmény lehessen. Lényeges hát, hogy mit választunk, ebben nyújtunk most néhány támpontot.

A funkció az első

A női kerékpáros ruházat legfontosabb szempontjai a kényelem és a rugalmasság kell, hogy legyen. A jó minőségű anyagból készült ruhadarabok lehetővé teszik a szabad mozgást és a megfelelő szellőzést, így minimalizálják az izzadást tekerés közben. Emellett, ha jól illeszkednek a testünkhöz, akármennyi ideig is tartson a túra, kényelmesen érezzük magunkat a nap végén is. 

Alsó ruházat tekintetében fontos, hogy a megfelelő ülési kényelem is biztosítva legyen, ezt a párnázott ruhadarabok garantálják. A biciklizés ugyanis akár már rövid távon megterhelheti a medencecsontokat és a nemi szerveket is, így a jól párnázott biciklis alsórész segít enyhíteni a terhelést.

A Dare2b kerékpáros ruhák között ezért keressük azokat, amelyekkel együtt jár a párnázott réteg. Ilyen például a női kerékpáros Habit Short, ami egy rugalmas 2D habszivacs betéttel is el van látva.

A fentieken túl a biztonság sem utolsó a listán, hiszen kerékpározás során a láthatóság kritikus tényező, különösen akkor, ha szürkületkor, éjszaka vagy rossz látási viszonyok között tekerünk az autóút mentén. Ezért a ruházatunknak rendelkeznie kell fényvisszaverő csíkokkal, hogy biztonságosan hazaérjünk.

Ne mondj le a stílusról!

Nőként sokunk számára fontos, hogy megjelenésünk ne csak funkcionális, hanem stílusos is legyen, és attól, hogy sportolunk, nem kell feladnunk a csinos külsőt sem. Tudják ezt a ruhagyártók is, és a női kerékpáros ruházat sem kivétel ez alól.

A különböző színű és mintájú kerékpáros trikók segítségével kitűnhetünk a tömegből és még a biztonságos közlekedést is segítheti egy-egy neonszínű vagy feltűnő felsőrész. A rugalmasan illeszkedő alsók - shortok vagy nadrágok - nemcsak kényelmesek, de csinosak is lehetnek kialakításuknál fogva. 

Hogyan válasszunk női kerékpáros ruházatot?

Ha be szeretnénk ruházni egy új szettre, az alábbi lépéseket érdemes követni:

  • Használjunk mérettáblázatot és mérjük le saját magunkat is. Mivel minden gyártó más méretezést használ, ne vegyük meg vaktában a szokásos L-es méretet, nézzük meg inkább a pontos táblázatot. Ugyanígy lehet, hogy az elmúlt időszakban változott a csípőnk, derekunk, mellkasunk mérete, ellenőrizzük azt is.
  • Próbáljunk! Így ellenőrizhetjük csak a megfelelő illeszkedést, a kényelmet, és azt, hogy nem-e szúr, szorít valahol az anyag. Ügyeljünk arra, hogy a ruházat ne korlátozza a mozgást, de ne is legyen túl bő. 
  • Vegyük figyelembe az aktivitást és annak megfelelően válasszunk szettet, nem mindegy, hogy hosszabb távokra vagy rövid túrákra választjuk ki a ruhadarabokat. Az időjáráshoz és a természeti körülményekhez is igazodnia kell a kerékpáros öltözékünknek.

A ruházaton túl persze szükség lesz még egy sor más dologra is, cipőre, kesztyűre, sisakra, esetenként térd- és könyökvédőre is.

A megfelelő női kerékpáros ruházat segít abban, hogy stílusosan és kényelmesen hódolhassunk a kerékpározás élményének. Más sportokkal és ruházattal kapcsolatos kérdésekkel bátran keress minket elérhetőségeink egyikén!