Streetsport

HOGYAN VÁLASSZUNK SOFTSHELL KABÁTOT?

A Softshell kabátok az egyik legnépszerűbbek kínálatunkból. Nem véletlenül! Nagyon sokoldalú könnyű védelmet biztosítanak – vízlepergető, szélálló és légáteresztő. Egy igazi Jolly Joker, hiszen a réteges öltözködésbe is beépíthető.

Női softshell kabátok

Férfi softshell kabátok

Softshell kabát útmutató: Minden, amit tudnod kell

Mi az a Softshell kabát?

A Softshell kabátok könnyűek és rugalmasak. Ez egy olyan viselet, melyet úgy terveztek, hogy maximális mobilitást és kényelmet biztosítson a viselőjének. Olyan technikai anyagból készül, amely víztaszító és szélálló, tökéletesen áthidalva a gyapjú és a télikabát közötti rést. A szövött anyagon kívülről rétegesek (általában két vagy három rétegben) vonják be lélegző víztaszító felülettel, hogy növeljék a kényelem és a légáteresztés szintjét.

A Softshell kabátokból hiányzik a vízálló kabátok robusztussága, de a vízálló védelem kompromisszuma nagyobb rugalmasságot és nagyobb általános kényelmet kínál, miközben megőrzi a víztaszító képességét és szélállóságát.

Nálunk két fő softshell típus között választhatsz a softshell és a softshell XPT között.

Softshell: Vízlepergető és szélálló, hogy melegen és kényelmesen tartson például egy nagy túra során.

Softshell XPT: Könnyű és vízálló anyagokból készült Softshell XPT termékcsaládunk ideális nagymennyiségű esős időben is. Mivel az ebbe a sorozatba tartozó termékek vízálló lélegző membránnal rendelkeznek, ezért a szövet víz- és szélálló. Ez a technológia jobb teljesítményt és légáteresztő képességet tesz lehetővé, míg az anyag könnyebbé teszik a mozgást.

Vízállóak a Softshell dzsekik?

Ha a kompromisszum a vízálló védelemben van, a softshell kabátok továbbra is vízállóak? A válasz nem, mert ahhoz, hogy hivatalosan vízálló legyen, a ruha nem engedheti be a vizet, vagyis hidrosztatikus besorolással és ragasztott varrással kell rendelkeznie. A Regattánál a softshell kabátjaink jellemzően csak vízlepergetőek, amit tartós vízlepergető (Durable Water Repellent (DWR)) bevonattal érünk el. Csak a Softshell XPT termékcsaládunk vízálló.

Melegek a Softshell dzsekik?

Melegen tartanak, de hiányzik belőlük az szigetelő bélés, ami a télikabátokban a melegítést látja el. Ehelyett a softshell kabátok segítenek megőrizni a testhőt. Szélálló természetük azt jelenti, hogy a szél nem hatol be a kabátba, és nem érezteti a hideg szellő hatását. Néhány softshell kabátunkat bolyhos hátrésszel tervezték, amely segít felfogni a meleget és megállítani a szélhűtés hatását, ha a háta izzadna. A gyapjúhoz hasonló melegséget biztosít – tökéletes mindennapi használatra az átmeneti időszakban.

Mire használhatók a Softshell dzsekik?

Mindennapi használatra is kiválóan alkalmasak, de az aktív életmódra is tökéletes választás. A Softshell dzsekik sokoldalúan használhatók. A kerékpárosok és a futók különösen érzik ezek előnyeit, mivel viszonylag vékony, testhezálló stílusban kellemes légáteresztő képességet és nedvességszabályozást biztosítanak. Tekintettel az aktív ruházatból eredő gyökereikre, néhány softshellünk fényvisszaverő részlettel is rendelkezik, hogy javítsa a láthatóságot bringázás vagy sötétben végzett edzés közben.

A Softshellek réteges öltözködésre is alkalmasak, mivel vékony felépítésükkel könnyedén beleférnek egy vízálló kabát ujjába, hogy középrétegként szolgáljanak.