Streetsport

 

 

 

Hogyan válasszunk sí és snowboard ruházatot?

A síruházat nem csupán a  síkabátból és a sínadrágból áll. Ha a sífelszerelésre gondolunk, akkor három különböző réteget különböztetünk meg. Most bemutatjuk nektek, mit érdemes beszerezni a síelés előtt, és hogy mikre kell odafigyelni. A legfontosabb szabály mindenek előtt, hogy az egész napos síelés során komfortosan érezzük magunkat a felszerelésben.Alsó réteg / Aláöltözet / Base Layer

 

Az Első réteg, más néven aláöltöző, azért is számít elsőnek, mert ez érintkezik a legnagyobb felületen a testünkkel síelés közben. Nagyon fontos funkciót lát el, ezért ebből érdemes beruházni egy prémium minőségű darabra.  Mindenképpen olyan anyagú aláöltözőt válasszatok, amik elvezetik a nedvességet, gyorsan száradnak, de kellőképpen szellőznek is.  Mi a Dare2be Zonal III aláöltözőire esküszünk.

wild dmu300 3pd 

A Body Performance intelligens rendszere természetes és szintetikus szálakkal segíti a testhőmérséklet szabályozását. A nedvességet, izzadságot a bőr felületéről elvezeti, ezáltal száraz, kényelmes érzetet biztos. Antibakteriális bevonata természetes módon véd a testszag ellen. Ergonomikus testbarát forma, varrásmentes kialakítás.

 

 

Középréteg / Polár / Fleece

                A második réteg, avagy a melegen tartó réteg. itt is érdemes a minőségi technikai felsőt beszereznünk. Ennek a rétegnek a melegen tartás mellett, még fontos szerepe, hogy légáteresztő legyen, és a test által termelt izzadtságot és párát átengedje. A mi javaslatunk határozottan a egy vékonyabb softshellkabátra, vagy egy softshell anyagú felsőre esik. A Softshell anyag légáteresztő technológiával rendelkezik, így sportolás közben nem izzadunk bele. Könnyű, rugalmas, puha anyagának köszönhetően kényelmes viseletet biztosít a mindennapokban vagy kirándulás közben.

 

Női softshellből a Regatta Catley II Hybrid felsőjét ajánljuk

wild rwl145 22d wild rwl145 22l

 

A férfi softshellek közül ennek a párja a Regatta Farway II Hybrid

 

wild rml142 3qdwild rml142 08l

 

 

 

Felső réteg / Síkabát, sínadrág

 

A Harmadik réteg legfontosabb szerepe a külső védelem a természettel szemben. Ezért is a víztaszítás a legfontosabb szerepe a síkabátoknak. Most pedig jöjjenek a számok, avagy mit is jelent a 10.000 mm?!  Ez a szám a vízállóságra utal, amit milliméterben adnak meg. Például 10 000 mm, annyit jelent, hogy a kabát anyaga 1 négyzetcentiméteren 10 000 milliméter magas vízoszlop súlya alatt nem engedi át a nedvességet. (5000 mm-es vízállóság alatt nem érdemes kabátot és nadrágot vásárolni. Ez az a szám, amely átlagos használat mellett, nem extrém időjárási körülmények között megállja a helyét és komfortérzetet nyújt viselőjének. A 10 000 mm-es tulajdonságú ruházat már komolyabb igénybevétel mellett is kívül tartja a nedvességet.)  A síkabátok többségénél több kényelmi funkció is található, ilyen a derékrészen elhelyezkedő hófogó, ami meggátolja, hogy a hó a kabát alá bekerülhessen, vagy a hüvelykujjra húzható csuklóvédő, belső médiazsebek, illetve a síbérlettartó zseb a karrészen. 

 

Női síruházatból, mint ahogy férfi síruházatból sem tudunk, egyet, vagy kettőt ajánlani, mert rengeteg féle fajta van amiket egytől egyig imádunk.